Ziua de 8 decembrie 2019 a fost pentru Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași o zi de mare sărbătoare, sărbătoarea „DA”-ului rostit cu credință pentru a sluji Biserica pentru binele lumii.

În 42 de parohii, 1531 de copii, tineri și adulți, membri și simpatizanți și-au exprimat adeziunea la Acțiunea Catolică, adeziune caracterizată de dorința de sfințenie, conștiința propriei valori și angajare cu fidelitate, după cum a specificat părintele Felix Roca, asistentul spiritual diecezan, în broșura ritualului de adeziune. Promisiunile rostite în cadrul solemn al sfintei Liturghii sunt întărite de motoul anului asociativ care invită membrii la reînnoire: „Îmbrăcați-vă cu omul cel nou, cel creat după asemănarea lui Dumnezeu, în dreptate și în sfințenia adevărului.” (Ef 4,22).

Cristina Mare, președinte diecezan al Acțiunii Catolice, preciza că „fiecare copil, tânăr sau adult este un evanghelizator, adică un mesager al lui Isus; căci aceasta este misiunea noastră – să fim discipoli misionari în orice ocazie. …Să ne îmbrăcăm cu omul cel nou pentru ca astfel să fim o prezență vie și eficace în Biserică și împreună cu păstorii noștri să construim cu dăruire și pasiune o Acțiune Catolică a comunității, o Acțiune Catolică în spiritul lui Cristos!”

Bucuria trăită în această zi să fie asemeni unui balsam pentru momentele de încercare din cursul anului asociativ, să fie prezentă mereu în inima și pe chipul fiecărui membru al Acțiunii Catolice, după cum îndemna Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop al Diecezei de Iași, în mesajul adresat cu ocazia adeziunii: „să străluciţi de bucurie că sunteţi prietenii lui Cristos! Bucuria să fie la ea acasă în grupurile voastre de Acţiune Catolică! Să molipsiţi şi pe alţi copii, tineri şi adulţi cu entuziasmul şi implicarea voastră şi să arătaţi lumii întregi cât de frumos este a-l urma pe Isus Cristos! Nu vă temeţi să daţi mărturie despre credinţa voastră la şcoală, la locul de muncă, în societate şi oriunde sunteţi prezenţi!”.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru darul Acțiunii Catolice! Încredințăm Sfintei Fecioare Maria, regina Acțiunii Catolice și Sfântului Iosif, patronul Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași fiecare „DA” rostit, iar exemplul fidelității lor să întărească toți membrii în împlinirea promisiunilor făcute.

Fotografiile cu adeziunea din parohii le puteți vizualiza aici.

Bernadeta Moreanu