Caravana ACT a pornit la drum și 20 martie a poposit la Iugani. Plini de emoții, deoarece a fost parohia care a deschis această nouă experiență, dar și de entuziasm, am pășit pe urmele tinerilor.

Ziua a început cu salutul călduros al părintelui paroh Petru Blaj care ne-a urat bun venit și ne-a întâmpinat cu toată încrederea că va fi o activitate reușită. Apoi, încetul cu încetul, tinerii însoțiți de părintele vicar Flavian Ciuciu s-au adunat și am dat startul zilei cu un moment de cunoaștere intitulat „Portretul” coordonat de Antonina Ambăruș, responsabil al sectorului tineri pe zona Bacău. Din acest joculeț am învățat că nu mereu felul în care noi ne vedem corespunde cu felul în care suntem percepuți de ceilalți și că uneori este bine să ne amintim de calitățile pe care oamenii din jurul nostru le observă la noi.

Ziua a continuat cu o prezentare despre scopul și activitatea desfășurată de Acțiunea Catolică în dieceza noastră, dar și la nivel internațional, prezentare ce a fost susținută de Eduard Gherghelucă, vicepreședinte al sectorului tineri. În ajutorul acestui moment a venit atelierul următor, animat de Andreea Vințilă, coordonator pe zona Iași și Andrei Ailenei, responsabil al sectorului tineri pe zona Iași, atelier care și-a dorit să răspundă la întrebările frecvente pe care le au tinerii, dar totodată i-a învățat că orice problemă are și o rezolvare, iar de cele mai multe ori soluția cea mai bună este chiar la ei.

După acest atelier a urmat un moment surpriză pregătit de Antonina Ambăruș și Laurențiu Dîncă, responsabil al sectorului tineri pe zona Roman, prin care ne-am destins puțin, dar am și lucrat în echipă, conștientizând că împreună putem realiza lucruri cu adevărat deosebite pe care singuri nici măcar nu ni le puteam imagina posibile. La sfârșit am avut și un moment de împărtășire, bineînțeles consolidat de rugăciunea de încheiere susținută de părintele Flavian Ciuciu.

Ziua aceasta a depășit orice așteptare pe care noi ne-o creasem. Am întâlnit tineri activi, implicați, responsabili, ce au dat dovadă de o creativitate ieșită din comun. A fost o zi plină, în care am învățat multe prin atelierele practice. Ne-am dezvoltat spiritul de echipă, comunicarea, ascultarea, am descoperit fiecare cât suntem de importanți în grupul nostru și cum împreună putem crea lucruri mărețe.

Ziua aceasta ne-a încărcat de energie și am plecat acasă cu inima plină de recunoștință, de entuziasm și de speranța că nu suntem singuri în barcă.

Le mulțumim tinerilor din Iugani pentru disponibilitatea, bucuria și curajul de care au dat dovadă, de asemenea o mulțumire deosebită se îndreptă către părintele paroh și părintele vicar pentru că ne-au primit în mijlocul parohiei lor!

Abia așteptăm să continuăm povestea pe care am început-o la Iugani!

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Echipa sectorului tineri