Dragi membri ai Acțiunii Catolice,

Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași se apropie de începutul unui nou an asociativ. Așa cum sunteți deja familiarizați, luna septembrie este pentru asociația noastră o lună de promovare pentru a reaprinde flacăra slujirii lui Dumnezeu în comunitatea locală și pentru a ne deschide spre noi membri, noi colaboratori la misiunea Bisericii.

Fii PREZENT! Pe locuri! Start! este tema care ne va însoți în această lună de promovare, prin care ne propunem conștientizarea specificului Acțiunii Catolice și a mărturiei membrilor ei în cei 30 de ani de prezență activă în Dieceza de Iași. Acum, parcă mai mult ca oricând, înțelegerea semnelor timpului prezent ne cheamă să dăm noi răspunsuri la nevoile actuale ale comunității.

De aceea, vă invităm să faceți cunoscute activitatea și misiunea Acțiunii Catolice în comunitate, copiilor, tinerilor și adulților și să puneți în practică activitățile propuse de Consiliul Diecezan, răspunzând la inițiativele lansate. Sunt patru săptămâni cu activități concrete pe o tematică bine definită, acestea fiind detaliate în anexa 1 pe care o găsiți în stânga meniului:

01-10 septembrie – A ne cunoaște rădăcinile

11-17 septembrie – A trăi frumusețea prezentului

18-24 septembrie – Alege să fii activ!

25 septembrie-2 octombrie – A descoperi visul din inimă

Vă dorim să aveți un start nou, frumos și rodnic în grupul parohial AC! Încredințăm providenței divine trecutul, prezentul și viitorul Acțiunii Catolice și cerem mijlocirea Sfântului Iosif, patronul nostru spiritual și al Sfintei Fecioare Maria, Mama și Regina noastră, ca timpul pe care îl trăim să constituie prilej de a crește și de a ne maturiza în credință și în împlinirea misiunii noastre de laici!

Mai multe materiale pe care le puteți folosi pentru promovarea Acțiunii Catolice în parohii găsiți aici.

Cristina Mare,
președinte diecezan