Preacucernice părinte,
Dragi membri ai Acțiunii Catolice,

Septembrie este luna noilor începuturi: începutul anotimpului de toamnă, începutul anului școlar și, nu în ultimul rând, începutul unui nou an asociativ pentru Acțiunea Catolică. După o lungă perioadă în care ne-am întâlnit mai mult sau mai puțin, este timpul să reconstruim relațiile umane, cu o nouă abordare, arătând mereu bucuria de a fi împreună.

Următoarea perioadă, 15 septembrie – 11 octombrie 2020, ne dorim să reluăm cu încredere viața asociaţiei, pregătindu-ne pentru anul asociativ 2020-2021, prin derularea mai multor activități de promovare a Acțiunii Catolice, sub egida:

ALEGE SĂ FII ACTIV!

Am ales acest îndemn motivați de verbul „a alege”, ultimul dintre cele trei verbe ale Papei Francisc din Exortația apostolică Evangelii gaudium, nr. 51, verbe pe care ni le-am propus spre aprofundare în trieniul 2018-2021. Astfel, în anul asociativ 2018-2019, am aprofundat ce înseamnă „a recunoaște”, în anul asociativ 2019-2020, a urmat „a interpreta” iar, în acest an, vrem să descoperim responsabilitatea alegerii.

Vă invităm să faceți cunoscute activitatea și misiunea Acțiunii Catolice în comunitate, copiilor, tinerilor și adulților, prezentând materialele pregătite de Consiliul Diecezan, răspunzând la inițiativele lansate. Aceste materiale au fost realizate de echipele de sector în stilul Acțiunii Catolice, cu scopul de a anima grupurile parohiale. Încurajăm copiii, tinerii și adulții, care sunt în căutarea unei modalități concrete de trăire a credinței, să găsească în familia Acțiunii Catolice un mediu potrivit pentru a se descoperi și a crește alături de ceilalți membri, sub îndrumarea atentă a asistentului spiritual. Vă dorim să aveți un nou start frumos și rodnic în grupul parohial AC! Încredinţăm Acțiunea Catolică mijlocirii Sfântului Iosif, patronul nostru spiritual și Sfintei Fecioare Maria, Mama și Regina noastră și îi rugăm să ne ajute să continuăm să semănăm cu iubire semințele credinței creștine!

Circulara, anexa și materialele le găsiți aici.

Cristina Mare,
președinte diecezan