Jubileul celor 25 de ani în familia Acțiunii Catolice

21 octombrie 2017 a fost ziua care a adunat la Iași, la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” peste 500 de participanți din întreaga Dieceză de Iași, membri și simpatizanți ai Acțiunii Catolice „Sfântul Iosif”, pentru a sărbători împreună cei 25 de ani de activitate asociativă. Copii, tineri și adulți din zeci de parohii ale diecezei, însoțiți de asistenții spirituali, au călătorit zeci, sute de kilometri să sărbătoarească împreună această frumoasă istorie scrisă de asociația la care ei țin atât de mult.

Ziua a început cu primirea păstorilor Diecezei de Iași, PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, în mijlocul mulțimii învăluite de bucuria comuniunii. Episcopii au intrat în catedrală de mână cu copiii, i-au salutat pe toți cei prezenți și au participat la întreg programul pregătit de organizatori. Membrii asociațiilor parohiale au fost apoi întâmpinați de cuvintele Cristinei Mare, președinte diecezan, care plină de bucurie a adus mulțumiri tuturor celor care au ales să petreacă acest timp în sărbătoare și recunoștință.

Și părintele Felix Roca, asistent spiritual general, i-a primit cu entuziasm pe toți cei prezenți la Iași. Pentru că odată cu această întâlnire a avut loc și deschiderea noului an asociativ, a fost misiunea lui să vorbească despre tema noului an, Acțiunea Catolică – dar și misiune pentru TINE(ri), și motoul care o însoțește: „Vei merge la toți cei la care te voi trimite” (Ier 1,7). Părintele a explicat tuturor copiilor, tinerilor și adulților prezenți în catedrală că fiecare dintre noi este mai întâi dar și misiune pentru sine, iar apoi pentru ceilalți. Acesta este și drumul Acțiunii Catolice: să contribuie neîncetat la formarea și construirea de caractere puternic înrădăcinate în Cristos, fiind prezentă mai întâi acolo unde este cea mai mare nevoie, ieșind din zona de confort și având curajul unui creștin autentic.

Momentul central al sărbătorii jubileului a fost sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel, episcop de Iași, alături de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, și împreună cu douăzeci și cinci de preoți din întreaga Dieceză de Iași. La cuvântul de învățătură, părintele Felix a subliniat că a da mărturie despre Cristos este lucrul cel mai important. Speranţa, încrederea şi bucuria sunt lucrurile pe care orice membru al trupului lui Cristos trebuie să le răspândească celor din jur. Înregistrarea sfintei Liturghii poate fi urmărită aici.

După prânz, membrii și simpatizanții prezenți la sărbătoare au fost spectatorii unui moment artistic, care a dat și un alt gust celebrărilor jubiliare de la Iași. Aceștia au avut ocazia să danseze, să cânte, să fie protagoniști.

În mijlocul participanților a fost prezentă și o delegație din partea Acțiunii Catolice Nocera Inferiore Sarno din Italia, cu care AC Iași este înfrățită. Cei prezenți s-au bucurat împreună cu noi, au cântat și dansat pe ritmurile noastre și au luat cu ei multe amintiri frumoase și calde urări pentru toți membrii de acolo, din Italia.

Pentru toate aceste frumoase momente de comuniune, de clipe petrecute în familie, de bucurii și entuzism, îi mulțumim lui Dumnezeu și ne punem încrederea că tot în El vom reuși să scriem istorie încă alte zeci de ani de acum înainte.

La mulți ani, Acțiunea Catolică!

Fotografii de la acest eveniment sunt disponibile aici.