Sâmbătă, 2 august 2014, Parohia „Fericitul Ieremia” Bacău a găzduit activitatea „ACCeptă şi participă la minunile lui Isus” cu motto-ul „Cinci pâini și doi pești” organizată de sectorul copii al Federaţiei Acţiunii Catolice din România în vederea cunoașterii scopului și misiunii Acțiunii Catolice. Astfel, Ramona Laslău şi Bernadeta Farţade-Gabor, consilieri naţionali ai sectorului copii din Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” Iași, împreună cu părintele Florin-Petru Sescu, asistent spiritual național al sectorului copii, în colaborare cu părintele vicar Marcelin Blaj și câțiva tineri din parohie, au antrenat copiii, membrii și simpatizanți ai Acțiunii Catolice, într-o activitate dinamică, distractivă şi formativă prin care s-a dorit aprofundarea cunoștințelor despre Acțiunea Catolică, rolul și importanța fiecărui membru.

Activitatea a început la ora 10, cu Rugăciunea celor cinci degete propusă de Sfântul Părinte Papa Francisc, ocazie în care i-am amintit pe educatorii noştri, pe conducătorii statului, clerul şi pe aproapele nostru. În continuare a urmat momentul de cunoaştere concretizat în realizarea unei Hărţi a inimii în care copiii au completat persoanele, activitățile, locurile și lucrurile pe care le iubesc. După acest moment finalizat pe ritmul muzicii, a urmat sublinierea importanţei acțiunii catolice ca grup şi familie prin realizarea unui puzzle la a cărui construcţie a participat fiecare copil.

Pentru prezentarea laturilor AC s-au organizat mici ateliere practice, astfel: prin confecţionarea de brăţări, felicitări sau a oricărui alt obiect ce a devenit apoi un dar pentru un alt copil, s-a subliniat latura caritativă; prin învăţarea unui cântec religios, s-a evidenţiat latura liturgică; prin bansurile la care au participat toţi copiii, s-a reprezentat latura cultural-recreativă. Latura formativă a fost marcată de momentul pregătit de părintele Florin-Petru Sescu care le-a explicat copiilor motto-ul activității, minunea înmulţirii celor cinci pâini şi a celor doi peşti prin care aseamănă Acţiunea Catolică cu băiatul din Evanghelie care îi oferă lui Isus ceea ce avea, participând astfel la minunile Sale. Acest moment interactiv a fost susţinut de imagini sugestive şi de îndemnul Sfântului Ioan Paul al II-lea, patronul spiritual al Acțiunii Catolice din România: „Viitorul începe azi”. Momentul a fost încheiat cu o rugăciune, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru experiența frumoasă trăită împreună și propunându-ne să ne întâlnim în fiecare sâmbătă pentru a retrăi frumusețea de a face parte din Acțiunea Catolică.

Le mulţumim din inimă părintelui Florin, Bernadetei şi Ramonei pentru că au ales să-şi petreacă o bună parte din ziua de sâmbătă alături de copiii din Parohia „Fericitul Ieremia” Bacău, precum şi pentru darurile pe care ni le-au adus, darul speranţei şi al bucuriei!

Celina-Mihaela Salca

Un album foto de la acest eveniment găsiți pe pagina de facebook.

I buy one or two items aweek
Designing Personalized T Shirts For Original Couture

Espadrilles all day long
best way to utilize to get started