Zilele Acţiunii Catolice se desfăşoară în perioada 20-27 octombrie 2013. Evenimentul din acest an are ca temă: „Acţiunea Catolică pe drumul noii evanghelizări, de la colaborare la coresponsabilitate” şi moto „Sunt diferite slujiri, dar este acelaşi Domn. Sunt diferite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu care lucrează toate în toţi.” (1 Cor 12, 5-6).

La acest eveniment sunt invitate să participe toate asociaţiile membre ale Acţiunii Catolice din România, deoarece este un proiect la nivel naţional. Tema şi motoul ne îndeamnă să mergem pe drumul noii evanghelizări într-un ritm de colaborare şi de coresponsabilitate între membri şi preoţi.

În aceste zile aveţi ocazia de a vă aduna la nivel parohial şi de a organiza diferite activităţi care să vă ajute pe viitor: o cateheză pe tema mai sus menţionată, un rozariu făcut împreună pentru că este luna octombrie, lună închinată rozariului mai ales pentru beatificarea Episcopului Anton Durcovici. De asemenea mai puteţi organiza o lectio divina pe baza motoului din acest an al Zilelor Acţiunii Catolice.

Şi să nu uităm că mâine, 22 octombrie 2013, îl sărbătorim pe patronul Acţiunii Catolice din România, pe Fericitul Ioan Paul al II-lea. Cu această ocazie se poate viziona un film despre viaţa lui sau se poate face o adoraţie pentru a-i mulţumi că are grijă de noi şi pentru a-l ruga să ne ajute să creştem în formarea noastră ca misionari ai noii evenghelizări.

Tot în cadrul zilei de mâine dorim să realizăm un lanţ de rugăciune în cinstea patronului nostru, Fericitul Ioan Paul al II-lea. De aceea vă invităm să descărcaţi rugăciunea membrului Acţiunii Catolice de aici [download id=”359″] şi să vă rugaţi împreună cu ceilalţi membri sau individual.

Pe adresa de mail actiuneacatolica@gmail.com aşteptăm pozele voastre cu activităţile pe care le-aţi desfăşurat în această perioadă, alături de o mică descriere a acestora.

ZAC 2013