Acţiunea Catolică din România aderă pe deplin şi cu speranţă la „Un minut pentru PACE!” – o iniţiativă a Acţiunii Catolice din Argentina promovată la nivel mondial de Forumul Internaţional al Acţiunii Catolice (FIAC). Iniţiativa invită la rugăciune zilnică dar mai ales vineri, 6 iunie 2014, ora 13.00.

Papa Francisc, la încheierea pelerinajului său în Ţara Sfântă, a invitat la el “acasă” – în Vatican, președinții statelor Israel și Palestina, cu care se va ruga împreună pentru pace în data de 8 iunie. Papa a cerut întregii Bisericii să se roage pentru această întâlnire fără precedent.

“Pentru aceasta am invitat pe preşedintele Israelului şi pe preşedintele Palestinei, amândoi oameni ai păcii şi artizani ai păcii, să vină în Vatican ca să se roage împreună cu mine pentru pace. Şi vă rog, vă cer vouă să nu ne lăsaţi singuri: voi rugaţi-vă, rugaţi-vă mult pentru ca Domnul să ne dea pacea, să ne dea pacea în acea Ţară binecuvântată! Contez pe rugăciunile voastre. Curaj, rugaţi-vă în acest timp, rugaţi-vă mult pentru ca să vină pacea”. (Audiența generală – 28 mai 2014)

Această invitație a Sfântului Părinte poate deveni pentru noi o ocazie specială de rugăciune, de reflecție, de evanghelizare.

Acţiunea Catolică din România împărtăşeşte iniţiativa şi îi invită pe toţi să adere.

În mod concret, invităm toţi membrii și toate persoanele de bunăvoință din toată lumea, ca vineri, 6 iunie, ora 13.00 se se oprească, acolo unde se află: la servici, la scoală, la universitate, în cartier, în familie, în fața parohiei – să se închine și să se roage pentru pace. Dacă doi sau trei se unesc: este și mai bine!

Rugăciunea în ziua de vineri – ziua de rugăciune în islamism și ajunul zilei de rugăciune pentru iudaism – unește credincioșii din aceste religii care au în Țara Sfânta rădăcinile, așa cum și creștinismul le are.

Răspândește inițiativa:

– anunță-ți parohul și roagă-l să anunțe în parohie

– invită-ți prietenii, familia, cunoștințele să se unească inițiativei

– răspândește posterul în rețelele de socializare

– urmărește noutățile pe pagina de facebook – un minuto por la paz

Site: http://www.fiacifca.org/it/attivita/segretariato/iniziative-messaggi/unminutoporlapaz

Facebook: https://www.facebook.com/unminutoporlapaz

Twiter: https://twitter.com/hashtag/unminutoporlapaz

I researched every brand you can imagine Skip Hop
Protected Covered Call For Fossil Earnings Next Tuesday

you get to work in fashion and cosmetics
Cool H Styles For A Hot Summer