Tinerii Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași se pregătesc să îl primească pe Papa Francisc așa cum se cuvine. Astfel, sâmbătă, 30 martie 2019, tinerii au participat la o zi de formare, care să îi introducă în atmosfera de sărbătoare și să îi ajute să îl cunoască mai bine pe Papa Francisc. Tema Papa mobilizează, tinere acționează!, a motivat peste 200 de tineri din zonele Roman, Iași să pornească spre Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Roman, iar pe cei din zona Bacău spre Parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău, locurile unde s-a desfășurat această activitate.

Ziua a început cu rugăciunea de deschidere, coordonată la Roman, de părintele Francisc Fărcășel, asistent spiritual la sectorul adulți și la Bacău de părintele Marius Sabău, asistent spiritual la sectorul tineri. La momentul de formare, la Roman, părintele Felix Roca, asistentul spiritual general, a ajutat tinerii să se apropie de Papa Francisc, să îl cunoască mai bine și să descopere marea sa bunătate, grija nelimitată pe care o poartă tuturor, copiilor, tinerilor, bolnavilor. La Bacău, părintele Marius Sabău a adus în lumină detalii semnificative din viața Sfântului Părinte și a subliniat mesajele dedicate tinerilor, îndemnând la entuziasm și bucurie în trăirea credinței și a vieții.

În centrul zilei a stat sfânta Liturghie, pentru a-i mulțumi lui Isus că este mereu în mijlocul nostru. La Roman, sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele Damian Budău, asistentul spiritual al sectorului tineri, iar la Bacău de părintele decan Isidor Dâscă, alături de ceilalți preoți prezenți la eveniment.

„Tinerii Papei în ACTiune” a fost motoul activității de după-amiază. Punând în aplicare valorile descoperite la Papa Francisc, la momentul formativ, tinerii au fost provocați să iasă în oraș să își exprime entuziasmul, să îi ajute și să-i înveselească pe oamenii din jur, să invite lumea la vizita Sfântului Părinte și să demonstreze că ei păstrează Acțiunea Catolică vie și frumoasă.

În pregătirea pentru venirea Papei în România, tinerii au fost sprijiniți de membrii Consiliului Diecezan prezenți, pentru zona Bacău: Cristina Mare – președinte diecezan, Augustina Palade – coordonator zona Bacău, Adriana Ianuș – vicepreședinte diecezan sectorul tineri, Lia Pușcașu – vicepreședinte diecezan sectorul copii, Ana Bordea – responsabil sector adulți, Antonina Ambăruș – responsabil sectorul tineri, Gabriel Măriuț și Alexandra Cojan – consilieri naționali. Pentru zonele Iași și Roman: Celina Dumitru – coordonator zona Iași, Mirabela Tamaș – coordonator zona Roman, Eduard Gherghelucă – responsabil sector tineri Iași, Bianca Dorcu – responsabil sector tineri Roman, Marius Balint – consilier național la sectorul tineri. Tinerii care s-au adunat la Roman s-au bucurat să o aibă alături pentru câteva momente și pe Anca Frona, președinte Acțiunea Catolică din România.

Prin această zi de formare, tinerii au ajuns să îl cunoască pe Sfântul Părinte în ipostaze diferite alături de credincioșii aflați în nevoi și să pună în aplicare ceea ce el transmite lumii, în împlinirea voinței lui Cristos.

Mai multe fotografii de la Bacău găsiți aici.

Mai multe fotografii de la Roman găsiți aici.

Bianca Dorcu și Antonina Ambăruș