În data de 18 aprilie 2015, responsabilii sectorului  copii au organizat o zi de formare  pentru animatori şi educatori, cei din zona Bacău fiind găzduiți de surorile „Maestre Pie Venerini”, parohia „Fericitul Ieremia” din Bacău. Tema a fost „Mesageri ai lui Cristos”, subliniată de motoul : „Dacă bobul de grâu căzut în pământ nu moare, rămâne singur, dar dacă moare aduce rod mult” (In. 12,24). Au fost prezenți 42 de tineri din 8 parohii.

Programul a început la ora 8:30 când participanţii au început să ajungă. Am fost întâmpinaţi de tinerii din parohia gazdă, care ne-au servit cu ouă roşii şi cozonac. După ce au ajuns tinerii din toate parohiile, pentru a ne înviora, au fost propuse câteva bansuri, care au fost „executate” cu success. A urmat rugăciunea de deschidere, după care am primit salutul parohiei gazdă şi al asistenţilor spirituali, care au fost alături de noi : părintele Felix Roca, părintele Marcelin  şi părintele Tiberiu Budău. După aceasta, fiecare parohie s-a prezentat, iar apoi a început programul propriu-zis.

Părintele Felix ne-a vorbit despre cum putem fi mesageri ai lui Cristos şi cum putem fi noi schimbarea pe care toată lumea o aşteaptă, folosindu-se de trei cuvinte cheie : MESAGERI, MOTIVAŢI, RESPONSABILITATE.

După ce am avut o scurtă pauză pentru a ne „reîncărca bateriile”, Beti (vicepreşedinte al sectorului copii din Dieceza de Iaşi) ne-a ajutat să înţelegem mai bine ce este un animator şi care este rolul său în viaţa comunităţii. Pentru a fi siguri că am înţeles, am fost împărţiţi pe echipe şi s-a desfăşurat primul atelier, unde am discutat împreuna cu alţi tineri ce face  un animator responsabil şi ce atribuţii are el.

Am avut parte de un prânz delicious, după care am refăcut echipele şi am discutat despre ce înseamnă a fi un animator  pregătit şi organizat, folosindu-ne de diferite metode de lucru: metoda planşei şi metoda RAI. Au urmat concluziile, pe care le-au împărtăşit reprezentanţii fiecărei echipe.

Ziua de formare s-a încheiat cu sfânta Liturghie prezidată de părintele Felix, şi nelipsita  poză de grup.

Laura Farcaș

Mai multe fotografii găsiți aici.

swimware that are awesome
Red Wings win Game Two in similar fashion

be sure you know the company line
Bette Court PLAID ACCENT CAPRI

fashion accessory womenswear mark asked so that it will who will be next paris , europe ,
The Finest La Perla Lingerie For Life

And on The Kitchen
Lively shoes photo shoots in high definition and 360 degree animations