Iată-ne din nou în timpul Adventului!

Ca de fiecare dată, și în acest an, Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași vine cu o propunere concretă de itinerarii spirituale care să fie de ajutor în trăirea unui timp binecuvântat, așteptându-l pe Pruncușorul Isus. Itinerariile sunt specifice celor trei sectoare, adaptate pe categorii de vârstă, după cum urmează:

Pentru sectorul copii, materialul propus are titlul În așteptarea lui Isus. Acest material este propus săptămânal, duminică de duminică, astfel încât Isus să nu îi găsească pe copii pe nepregătite! Toți cei mici sunt invitați să parcurgă acest drum, să-și sfătuiască şi pe prietenii să îl urmeze, să se roage împreună, pentru ca astfel să crească în prietenia cu Isus, să aibă mai multă credinţă şi să se bucure din plin de sărbătoarea naşterii sale. Materialul pentru duminicile din Advent poate fi descărcat de aici.

Pentru sectorul tineri, itinerarul va consta într-un blog cu postări zilnice ce cuprind o scurtă meditație și o rugăciune a unui tănâr membru în Acțiunea Catolică. Prin „Drumul spre acasă: o călătorie a sufletului”, fiecare tânăr este invitat să primească călăuza Cuvântului lui Dumnezeu ce îl va însoţi zi de zi, să-și găseească un timp de linişte şi de meditaţie, să ia hotărâri concrete pe care să le pună în practică, pentru ca astfel întreaga sa viaţă să se transforme, iar sărbătoarea Naşterii lui Cristos să îl găsească mai plin de strălucire şi de pace. 

Sectorul adulți se bucură în continuare de foaia lunară Glasul Acțiunii. Numărul din această lună are ca temă Evanghelizatori cu duh. Tema aleasă pentru acest număr se referă tocmai la faptul că un creştin este chemat să mărturisească Evanghelia atât prin rugăciune, cât şi prin acţiune; atât prin sărbătoare, cât şi prin implicare. Materiaul poate fi descărcat de aici.

Cu mare bucurie vă încurajăm pe fiecare să folosiți cu încredere aceste materiale propuse de asociația noastră atât în grupul parohial, cât mai ales pentru propria creștere spirituală, în așteptarea celui mai mare dintre oameni: micul Isus.

Să avem cu toții un timp al Adventului binecuvântat!