Tu cum te pregătești pentru trăirea cât mai profundă a Postului Mare și a Timpului Pascal? Copil, tânăr sau adult fiind, te îndrumăm să parcurgi materialele propuse de noi. Un post binecuvântat și plin de roade!

Cuvânt de introducere pentru itinerariul tinerilor:

Lumină din lumină

Dragă tânără,
Dragă tânăr,

Îți propunem și anul acesta să parcurgem împreună drumul Postului Mare. Ca tineri din Acțiunea Catolică dorim să trăim în profunzime timpul sfânt care ne îndreaptă spre celebrarea Paștelui. Te invităm și pe tine să te alături și, împreună, să dăm atenție sufletului, să ne debarasăm de ceea ce ne împovărează inutil și să ne bucurăm mai mult de prezența lui Cristos.

Acest itinerar dorește să te ajute să descoperi în fiecare zi că „Lumina răsare pe cruce”. Ești chemat să fii sarea pământului și lumina lumii, însă nu ești tu izvorul luminii. Lumina vine de la Cristos care pe cruce își jertfește viața pentru ca existența ta să strălucească de prezența lui Dumnezeu. Lumina străpunge mormântul în care este depus Cristos pentru că dorește să ajungă la inima ta și să o învăluie.

Pornește la drumul spiritual al Postului Mare pentru a descoperi lumina care răsare pe cruce și pentru a deveni tu însuți lumină din lumină!

Pr. Felix Roca,
asistent spiritual general

Itinerariul pentru copii îl puteți descărca de aici.

Itinerariul pentru tineri poate fi urmărit aici.

Glasul Acțiunii pentru luna martie îl puteți descărca de aici.