Acţiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iaşi propune și în acest an un parcurs spiritual de urmat în vederea unei trăiri autentice a Postului Mare și a sărbătorii Învierii Domnului. Ele au fost pregătite de membrii echipelor sectoriale, asistenţii spirituali, tineri și preoți colaboratori. Itinerarele sunt structurate conform celor trei sectoare: copii, tineri și adulți și pot fi găsite pe pagina asociației sau în aplicația „Itinerarii Spirituale” din Magazin Play, pentru Android (itinerarul pentru tineri).

Itinerarul pentru copii are ca titlu „De mână cu Isus pe drumul crucii” şi este gândit ca o cateheză cu grupul de copii din parohie. Materialul conține următoarele rubrici: Ascultă, Meditează, Întreabă-te, Acționează și Bonus. El va apărea săptămânal și se va putea descărca de aici: https://www.aciasi.ro/resurse/itinerar-copii/

Materialul propus de sectorul tineri are ca temă iubirea lui Dumnezeu pentru fiecare om în parte: „Pașii iubirii pe drumul Învierii”. Tinerii își propun ca în fiecare zi să pășească împreună spre descoperirea iubirii lui Dumnezeu culminată în pătimirea, moartea şi învierea lui Isus Cristos pentru mântuirea fiecăruia în parte. Itinerarul este disponibil la adresa: https://itinerar-postulmare2021.blogspot.com/ , dar poate fi parcurs și cu ajutorul aplicației „Itinerarii Spirituale”.

Sectorul adulţi propune ca material de reflecţie publicaţia Glasul Acţiunii în care se regăsesc rubricile: Fragment biblic, Reflecție pe baza exortației apostolice Amoris Laetitia, Aprofundare, Angajare, Citat și Rugăciune. Materialul pentru luna februarie poate fi descărcat de aici:

Vă dorim tuturor un Post Mare cât mai rodnic spiritual!