Hei copilărie! ACC e bucurie!
Sunt fericită că acest salut răsună și astăzi, la fel de frumos ca odinioară, când copiii din Acțiunea Catolică, la început de drum, s-au gândit să aleagă un salut al lor, care să exprime ce înseamnă pentru ei să aparțină acestei frumoase familii, care este Acțiunea Catolică.

DSCF5582Încă de la început, Acțiunea Catolică a Copiilor (ACC) și-a propus să îi ajute pe copii să devină protagoniști ai propriei lor creșteri umane și spirituale, ajutându-i să descopere și să manifeste calitățile, capacitățile, talentele cu care sunt înzestrați. Participând la activitățile ACC alături de animatori și de asistenții lor spirituali, copiii învață să fie prietenoși și loiali, să fie generoși și să aibă simțul dreptății, să se implice și să știe să ierte, să fie primitori și binevoitori; pe scurt, să crească frumos, plini de viață, dispuși să fie pietre vii în biserică.

ACC în biserică este locul în care copii, tineri și adulți, persoane consacrate și preoți primesc și dăruiesc bucuria de a fi împreună, împărtășesc speranțe și cresc în aceeași comunitate de credință.
Angajamentul nostru ca animatori și educatori ACC este o responsabilitate față de copii, față de societate și față de biserică. Ne este încredințată o misiune îndrăzneață și plină de răspundere: a-i conduce pe copii pe calea evangheliei, a-i ajuta să fie martori ai iubirii lui Dumnezeu în mediul în care trăiesc, adică în familie, la școală, la joacă.

Lucrând ca responsabil diecezan al ACC am investit timp, fantezie, entuziasm și am primit în schimb prietenie, energie, bucurie. În ACC creștem împreună! Copiii de ieri sunt animatorii de azi si formatorii de mâine. Primim și dăruim! Dorim să trăim cu Isus Cristos viața de zi cu zi, să trăim evenimentele pe care ni le rezervă viața, să dăm sens acțiunilor noastre, să facem ca lumea în care trăim să devină mai bună, începând cu noi. ACC e bucurie!

La mulți ani, Acțiune Catolică a Copiilor!

Liliana Pușcașu
Prim responsabil diecezan al sectorului copii

32 billion this year
RHONJ Season Five Posche Fashion Show Is a No

2 tbsp chopped pimento
The Very Best Food That Heals The Heart Video