În perioada 14 – 16 noiembrie 2014 a avut loc cursul de formare pentru responsabilii sectorului adulți din Acțiunea Catolică. Activitatea s-a desfășurat la Centrul Gaudiun et Spes din Traian, județul Neamț. După momentul de deschidere a cursului, reprezentat de celebrarea sfintei Liturghii, participanții au avut ocazia să se cunoască între ei în cadrul unui joc interactiv care a spulberat orice stare de timiditate! A fost de asemenea o ocazie potrivită de a face schimb de experiență prin mărturii și povestiri, despre ce este și ce ne atrage în Acțiunea Catolică.

Prezența asistenților spirituali, a părintelui Iosif Dămătăr, a părintelui Alois Moraru și a părintelui Felix Roca, destinați să traseze parcursul activităților de formare, cuvintele care vorbeau despre convingerile și intențiile lor ne-au dat și siguranța că nu suntem singuri (fără păstor) dar mai cu seamă ne-au deschis orizontul pentru viitorul apropiat și îndepărtat.

Ca o concretizare a celor planificate, primul moment al zilei de sâmbătă, coordonat de părintele Alois Moraru, a avut ca temă Sinodul diecezan și grija pentru familia creștină, unde am luat la cunoștință despre etapele premergătoare Sinodului, temele, propunerile și deciziile sau recomandările, în număr de aproape trei sute, selectate din sutele de mii înregistrate în cadrul Sinodului. Tematica sinodului a fost apoi temă de discuție pe grupe sub titlul „Sinodul Diecezan și problematica familiei”. S-a discutat astfel despre propunerile sinodale și gradul de implementare al acestora, despre familii și punctele ei forte, despre influența familiei în viața fiecăruia dintre noi.

Timpul de formare a continuat cu partea a doua a cursului : Misiunea, problemele și realizările individuale dar și comune ale familiei. Au urmat din nou dezbateri pe grupe unde s-a lucrat asupra unui text în care au fost identificate idei care să devină posibile soluții pentru îmbunătățirea veții de familie și implicit ridicarea standardului vieții sociale, a conviețuirii sub toate aspectele ei.

Aspectele practice ale funcției de responsabil parohial la sectorul adulți au fost prezentate de președintele asociației, Adriana Ianuș, care împreună cu participanții a trasat sarcinile unui responsabil parohial și încadrarea lui în organigrama parohială și diecezană.

Ziua de duminică a fost încărcată de spiritualitate, toți cei prezenți la Traian luând parte la Lectio Divina, pregătită de părintele Felix Roca, moment în care fiecare dintre noi am înțeles îndeaproape ce sunt talanții din parabolă și cum îi putem noi fructifica pentru a-L mulțumi pe Dumnezeu și a rămâne în voia Sa. Încheierea activităților cursului a fost de asemenea marcată de o sfântă Liturghie în capela din Traian, drept mulțumire pentru bogăția pe care am primit-o de-a lungul acestor zile de formare și entuziasmul cu care ne întoarcem în comunitățile noastre.

Pentru toate lucrurile minunate de la acest curs pe care le păstrăm de acum în suflet îl preamărim pe Dumnezeu în veci!

Ionuț Botezatu

Fotografii de la activitățile cursului puteți vedea aici.

and even lists pricing
weight loss tips Women Fashion Trends in 2013

NightMagic 2 years ago
miranda lambert weight lossSigned and Shaun White collections on sale

British Pound Breaks Out After Uneventful Summer Olympics In London
How to Achieve Perfect Eyebrows

complex debt products that originally were valued at
5 great tutorials for embellished tights and leggings