În perioada 21 – 23 noiembrie 2014 a avut loc cursul de formare pentru responsabilii sectorului tineri din Acțiunea Catolică. Activitățile s-au desfășurat la Centrul Gaudium et Spes din Traian, județul Neamț. Tema cursului a fost „Curajul de a deveni mesageri ai lui Cristos”, ghidată de moto-ul „E bine că suntem aici!” (Matei 9, 5).

Primul moment de comuniune al participanților a fost la sfânta Liturghie de vineri seara iar apoi la momentele de cunoaștere, unde s-au descoperit și au împărtășit bucuria și entuziasmul cu care au ajuns la Traian.

Ziua de sâmbătă s-a concentrat în jurul motivației interpersonale și automotivării. Părintele Cristian Bîrnat, asistent spiritual al sectorului tineri, zona Iași, le-a vorbit participanților despre resursele personale ale fiecăruia care încurajează și susțin implicarea în relații interumane și păstrarea unui mod de viață spiritual sănătos. Tinerii au reflectat la maniera de acționare a lui Dumnezeu, care cheamă și trimite și au transpus aceste aspecte în viața lor, prin identificarea factorilor motivaționali și a izvoarelor care alimentează acești factori în activitățile pe care le desfășoară în parohii.

Simona Mîrț, psihopedagog, le-a vorbit apoi responsabililor ACT despre motivația intrinsecă și extrinsecă și cum pot ei să ducă la îndeplinire lucrurile pe care și le propun în pași clari. Apoi, în grupuri mici, s-a discutat despre motivarea membrilor grupului parohial să fie parte din acțiune, materializându-se în prezentări creative ale discuțiilor.

În a doua parte a zilei, Celina Dumitru, vicepreședinte diecezan pentru sectorul tineri, a prezentat participanților aspecte ale misiunii și viziunii și importanța acestora în responsabilitatea pe care o au, iar Adriana Ianuș, președinte diecezan, a clarificat poziția responsabilului ACT în organigrama parohială și diecezană și, împreună cu ei, a trasat principalele sale responsabilități.

Au urmat apoi momente pline de încărcătură spirituală, mai întâi prin participarea la adorația euharistică iar apoi la sfânta Liturghie. Ultima parte a serii s-a desfășurat în pași de dans, într-o atmosferă de creativitate și colaborare, prin participarea în cadrul unei echipe la provocările lansate de organizatori.

În ultima zi a cursului, responsabilii ACT prezenți la Traian au trăit rugăciunea și altfel, luând parte la Lectio Divina, pregătită de părintele Felix Roca, asistent spiritual general, momente care au oferit posibilitatea de a interioriza mai profund textul evanghelic al zilei și de a cunoaște mai îndeaproape lucrarea lui Dumnezeu în fiecare dintre oameni. Au descoperit împreună ce înseamnă să-l pui pe Cristos pe primul loc în viața ta și cum poți face ca tot ceea ce ești și spui și faci să fie rugăciune.

Cursul s-a încheiat cu sfânta Liturghie din capela de la Traian, unde participanții și-au luat cu bucurie angajamentul că vor duce și în parohiile lor învățăturile pe care le-au primit aici și vor lăsa mâna lui Dumnezeu să lucreze în ei și cu ei.

Imagini de la activități puteți vedea aici.

Find out what goes
miranda lambert weight loss Story of how it came to be

boy clothes shapes
weight loss tipsSome Hot Tips on Charter Flights for Discount Travel

a history related with reebok place
Whittier Narrows Golf Course Hotels

India’s modern fashion industry is
Lets talk about 3 influences on your PERSONAL style development