Sâmbătă, 23 mai, într-un colț de rai numit Gioseni, din județul Bacău, a avut loc Întâlnirea Diecezană a Adulților din Acțiunea Catolică.

Participanților, veniți în număr mare din 18 parohii, le-au urat bun venit părintele paroh din comunitate Simon Mihai, care și-a arătat bucuria de a fi gazda unui astfel de eveniment. La salutul de bun venit, părintele Felix Roca și-a manifestat speranta ca, la viitoarea întâlnire, numărul de acționari să fie mult mai mare, pentru că atunci când oamenii se întâlnesc în numele lui Isus este sărbătoare; pentru întâlnirea cu Isus lăsăm toate deoparte și venim cu inima curată.

Momentul de formare, susținut de părintele Alois Moraru, cu tema  „Familia creștină, izvorul vieții consacrate” a fost unul interactiv, în care fiecare participant a înțeles sensul și profunzimea termenului de „CONSACRAT”. Viața consacrată lui Dumnezeu și aproapelui este un dar pentru părinți, o recunoștință a lui Dumnezeu.

Înaintea Sfintei Liturghii s-a rostit rugăciunea sfântului Rozariu,  fiind și prilej de spovadă. La cuvântul de învățătură, părintele Iosif Dămătăr a arătat importanța familiei, importanța rugăciunii în familie, pentru ca din familie să se ridice persoane consacrate.

După sfânta Liturghie, gazdele au invitat participanții la bucate tradiționale, apreciate cum se cuvine de oaspeți.

Un moment deosebit a oferit echipa de dansuri populare din localitate, interpreți de muzică populară, care au susținut un program artistic demn de orice profesionist! Nu au lipsit însă nici talentații adulți, membri ai Acțiunii Catolice, actori și recitatori precum și oameni cu un simț al umorului deosebit.

Cu inima încărcată de bucuria întâlnirii, cu bucuria harului primit, participanții s-au îndreptat apoi spre casele lor.

Cu bucurie, îi așteptăm cu drag pe toți la următoarea întâlnire ACA!

Rafila Covasan