În perioada 7 – 9 noiembrie 2014 a avut loc, la centrul Gaudium et Spes din Traian, cursul de formare pentru responsabilii sectorului copii din Acțiunea Catolică. Tema cursului a fost „Mesageri ai lui Cristos” și a stat sub moto-ul anului asociativ în curs: „E bine că suntem aici!” (Mc 9,5). La curs au participat 38 de tineri din parohiile în care există grupul de Acțiune Catolică a Copiilor (ACC).

Activitatea a debutat vineri seara cu sfânta Liturghie. La predică, părintele Claudiu Cocuț, asistent spiritual la sectorul copii, zona Roman, i-a încurajat pe tinerii animatori să trăiască aceste zile ca un timp de har, rodnic și plin de experiențe frumoase. Au urmat apoi activități de cunoaștere în care cei prezenți s-au descoperit unii pe alții prin jocuri și sesiuni interactive. Ziua de vineri a luat sfârșit după participarea animatorilor la o scurtă adorație euharistică în capela centrului.

Sâmbătă dimineața, participanții au ascultat cuvintele părintelui Felix Roca, asistent spiritual la sectorul copii, zona Iași, despre ce înseamnă să fie mesageri ai lui Cristos pentru comunitate și pentru copiii pentru care se dăruiesc. Au învățat că cel care face întotdeauna diferența este Cristos și că fiecare zi pe care o primim în dar trebuie să fie un nou prilej de a-L face cunoscut și celor din jurul nostru. Părintele Felix a descris animatorilor viața de credință în trei verbe esențiale: a asculta, a alege și a proclama și a îndemnat pe fiecare în parte să fie inima comunității sale.

În a doua parte a dimineții, Bernadeta Moreanu, vicepreședinte diecezan pentru sectorul copii, le-a vorbit tuturor despre identitatea și misiunea animatorului AC. Astfel, tinerii au descoperit împreună ce este animatorul în parohie și cum trebuie el să se comporte pentru a deveni un exemplu neclintit pentru cei mici. În susținerea momentului pregătit de Beti a venit și părintele Claudiu, care i-a provocat pe tineri să descopere care este cu adevărat rolul lor în calitate de animatori ACC.

Pentru fotografii, faceți click aici.

În a doua parte a zilei, părintele Iulian Robu, asistent spiritual la sectorul copii, zona Bacău, a intrat împreună cu participanții în profunzimea darului de a fi animator în comunitate. În acest sens, s-a discutat despre legăturile animatorului cu fiecare persoană în parte, despre modul său de raportare la Dumnezeu și la cei din jur și despre exemple de conduită în activitatea sa cu copiii.

A urmat apoi vizita la Surorile Clarise Urbaniste din Roman unde, ascultându-le pe surori și adresând întrebări diverse, participanții au putut descoperi ce înseamnă să te dedici întru totul lui Dumnezeu, lăsând orice lucru lumesc în urmă. A fost cu adevărat o experiență îmbogățitoare pentru toți cei care au avut șansa să audă cuvintele surorilor. Sfânta Liturghie de sâmbătă seara a fost celebrată în Capela „Sfânta Maria a îngerilor” de la surori.

În ultima parte a serii, animatorii au descoperit și prin lanțul de jocuri pregătit pentru ei cât este de important să fie mesageri vrednici ai lui Cristos.

Ziua de duminică a fost dedicată aspectelor practice în rolul de animator. Coordonat de președintele asociației Adriana Ianuș, atelierul a oferit participanților posibilitatea de a învăța despre ce înseamnă o activitate reușită și cum o poți realiza în pași clari. Cursul s-a încheiat cu participarea la sfânta Liturghie în capela centrului din Traian.

Cu siguranță au fost zile de har pentru toți cei prezenți la cursul de formare, iar bucuria și liniștea simțite aici au ajuns și în comunitățile parohiale la care animatorii s-au întors mai entuziaști și inspirați.

Looking just right is of unbelievable importance to many teens
weight loss tips LG KM900 Arena fashion conscious Amazing Touch Screen Phone

stats and contact information on the back of you photos
rob kardashian weight lossLook Hot In Plus Size Club Dresses In Five Easy Steps

he called the police to inform them the game was rigged
Differentiate Real Ugg from Fake

The Japanese are very well accustomed to luxury handbags
Womens Fashions and Outfits Men Hate and Clothes Guys Don