Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza Iași vă invită să pășim împreună în noul an asociativ. Pentru luna septembrie lansăm campania:

CU ACȚIUNEA CATOLICĂ ÎN PAȘI DE… VIAȚĂ!

Mergi și tu alături de Acțiunea Catolică și împarte calea ta cu celălalt!
Împărtășește cu ei timpul tău, gândurile tale, viața ta! Plantează semințele și împreună adunăm roadele misiunii noastre!

Dorim ca prin intermediul acestei campanii să facem cunoscută comunității activitatea asociației și totodată încurajarea membrilor comunității de a fi laici activi prin Acțiunea Catolică. Pe parcursul acestei campanii ne propunem să evidențiem cele patru laturi ale activității Acțiunea Catolică (liturgică, formativă, caritativă, cultural-recreativă).
Campania se va desfășura în patru etape succesive cu durata a o săptămână fiecare:

Săptămâna 31 august – 6 septembrie: Noi suntem!
În această primă săptămână vom urmări prezentarea asociației și a specificului asociativ, în mod deosebit la nivel parohial: o săptămână de publicitate, cine suntem noi (misiunea, structura asociativă, activitățile desfășurate la nivel parohial, zonal, diecezan). În prima săptămână activitățile sunt orientate spre latura liturgică.

Săptămâna 7 – 13 septembrie: În AC pentru o zi!
În a doua săptămână vom accentua latura formativă. Să încercăm să organizăm activități specifice cateheze, dezbateri, vizionări de filme, discuții. Astfel, cine aderă la această inițiativă, primește de la un membru actual însemnele pe care trebuie să le poarte fie întreaga zi, fie doar la activitățile desfășurate sau la sfânta Liturghie, este implicat în organizarea unei activități marca AC și, de ce nu, primește chiar o responsabilitate parohială specifică AC.
Putem avea în vedere și persoanele care vor să participe la această activitate dar în parohie nu este prezent sectorul lor de referință. Este o ocazie propice de a înființa acesta. De exemplu, acolo unde sectorul copii nu este prezent, tinerii sau adulții pot pregăti o activitate special pentru ei.

Săptămâna 14 – 20 septembrie: Împreună!
În a treia săptămână ne pregătim pentru Adunarea Generală Parohială, moment în care facem alegerea de a începe sau de a continua misiunea noastră în AC și ne asumăm responsabilități în grupul parohial AC.
În această săptămână vom pune în lumină activitățile caritative. Este a treia latură care stă la baza activității noastre asociative.

Săptămâna 21 – 27 septembrie: În familie!
În ultima săptămână va avea loc Adunarea Generală Parohială, în cadrul căreia membrii vor alege noul Consiliul parohial (președintele parohial, vicepreședintele și responsabilii de sector, precum și secretarul și administratorul parohial).
Încununăm campania de promovare cu o activitate cultural-recreativă, la nivel unitar. Astfel, membrii tuturor sectoarelor prezente în parohie pot merge la teatru, la film sau la iarbă verde, pot organiza o seară de jocuri sau o petrecere în familie.

Vă dorim tuturor activitate rodnică și plină de frumos în mijlocul comunității!

Mai multe detalii în documentul atașat:

Campanie_Cu-AC-in-pasi-de…viata_2015