Ambasadori ai educației, cu bucurie dorim să vă împărtășim entuziasmul copiilor din deșertul Chalbi, Kenya, care în acest an școlar împodobesc sălile de studiu cu mai multă dedicare și… hăinuțe noi! Campania „Croitori de viitor”, desfășurată de copiii, tinerii și adulții din Acțiunea Catolică din Dieceza de Iași în colaborare cu prietenii noștri din Acțiunea Catolică din Nocera Inferiore-Sarno (Italia) și Centrul Misionar Diecezan poate acum să încheie și ultimul capitol; uniformele școlare pentru care am lucrat cu toții sunt la cei care ne-au dau întreg elanul și curajul: elevii din Kenya.

Părintele Claudiu Iștoc, misionar în parohia Maikona – Kenya, ne-a scris:

„Adevăr va spun: tot ce ați făcut unuia dintre fratii mei cei mai mici, mie mi-ați făcut.” (Mt 25,40)

Când soarele reușește să-și trimită razele sale strălucitoare printre multimea de nori și ceața deasă de pe dealurile localităților Badha Hurri și Baqaqa (din parohia Maikona – Kenya) este sărbătoare și moment de bucurie. În acele momente, toți locuitorii acestei zone simt nu numai căldura naturală, dar și privilegiul protecției divine. Astfel s-ar putea descrie ziua în care grupul copiilor din școala de la Baqaqa au primit un dar mult dorit și apreciat: uniforme școlare.

După ce profesorii au ajutat cei 52 de copii să îmbrace pentru prima dată uniforma-cadou, se putea citi pe fața fiecărui copil bucuria și fericirea unui vis împlinit la care, probabil, nu mai sperau, deoarece familiile lor foarte sărace nu dispun de posibilități financiare ca să le ofere așa ceva.

Din partea copiilor și a profesorilor din Baqaqa transmitem multe mulțumiri binefăcătorilor pentru acest proiect realizat și avem convingerea că gestul lor de generozitate va fi răsplătit înmiit de Dumnezeu!

N.B. Școala din Baqaqa este una din cele șapte școli catolice ale misiunii catolice Maikona, iar în toate aceste școli sunt 1450 elevi (nu toți elevii sunt catolici).

Suntem bucuroși să vedem că puținul nostru a făcut un mare pentru ei! A fost o experiență incredibilă. Am parcurs un drum care a contribuit semnificativ la creșterea noastră spirituală, a tuturor! Ni s-a dat șansa să trăim credința în cel mai profund mod: prin caritate, și ne-am dovedit vrednici de acest dar și vrednici de Acțiunea Catolică!

Mulțumim vouă, tuturor ambasadorilor! Domnul să vă răsplătească!

img_1548

img_1579

img_1583

img_1587

img_1588

img_1602