Acțiunea Catolică, sector copii va fi prezentă la Sărbătoarea Copiilor de la Barticești cu multe provocări și surprize. La această sărbătoare, Acțiunea Catolică dorește să îi ajute pe copii să conștientizeze frumusețea vieții pe care au primit-o în dar: viața este o minune!

1. O provocare!
Pornind de la câteva cuvinte, grupurile de copii din fiecare parohie vor primi provocarea de a concepe un mesaj (catren, îndemn, reflecție, desen), pe care să îl pună pe foile distribuite de Acțiunea Catolică. Fiecare grup de copii va face un schimb de mesaje cu un alt grup prezent la sărbătoare, apoi vor face cunoștință prin joc, cântec sau dans. Grupurile care se vor prezenta la standul AC, pentru a demonstra că au răspuns provocării, vor fi premiate. Activitățile propuse au ca scop să-i ajute pe copii să interacționeze, să manifeste bucuria de a cunoaște noi persoane și locuri noi.

2. Peretele prieteniei
Pe peretele prieteniei, fiecare copil va putea lăsa o amprentă, un mesaj sau un desen inspirat din tema sărbătorii.
Prin această activitate copiii vor fi ajutați să se exprime cu ușurință, să comunice bucuria sărbătorii la care participă.

3. Un zâmbet pentru bunici
Copii vor putea licita pentru obiectele oferite de membrii AC, iar fondurile adunate vor fi folosite pentru ajutorarea bunicilor din cadrul Programului „Servicii de Îngrijire la Domiciliu” Caritas. Scopul inițiativei este de a-i face pe copii să conștientizeze că pot ajuta persoanele în vârstă și că pot să le aducă o bucurie, să facă un gest de generozitate și să aibă o amintire de la Sărbătoarea Copiilor.

4. Face-painting
Asemenea unor magicieni iscusiți, membrii AC se vor folosi de cele mai bune culori și instrumente pentru a le aduce celor mici zâmbetul pe buze. Scopul nostru principal este să oferim și să adunăm zâmbete!

Hei copilărie, ACC e bucurie!

Liliana Pușcașu – Vicepreședinte sector copii