În perioada 14 februarie – 25 martie 2018, orașele Roman și Iași se alătură sutelor de orașe din lumea întreagă în apărarea vieții, desfășurând campania 40 de Zile pentru Viață. Această inițiativă reprezintă cea mai mare mișcare pro-viață din lume și are ca scop principal mobilizarea comunității pentru a răspândi mesajul referitor la demnitatea vieţii umane – fiecare viaţă este unică, irepetabilă şi preţioasă.

Campania 40 de Zile pentru Viață ne invită la post, rugăciune și veghe pașnică, după învățătura lui Cristos, pentru ca cel mai prețios dar să rămână neatins, pur. În forma sa practică, campania 40 de Zile pentru Viață presupune veghe pașnică în stradă și dorește să accentueze conștientizarea creșterii alarmante a numărului avorturilor din ultimul timp (în România se fac 236 de avorturi zilnic, conform INS-2015). Campania se va desfășura concomitent și la Cluj, Timișoara și Năsăud.

Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” susține cu toată convingerea această inițiativă. Pentru a proteja viața copiilor nenăscuți, viețile părinților și viitorul societății este necesară nu doar o atitudine pro-viață, ci și o practică pro-viață. În acest sens, îi încurajăm călduros pe toți cei care prețuiesc viața, care dau valoare demnității umane și care se simt responsabili să apere ființa umană, să vină în stradă la locurile de veghe și să se roage pentru încetarea avortului:
– la Iași: zilnic, între orele 7.00 – 19.00, pe B-dul Ștefan cel Mare, la CUB
– la Roman: zilnic, între orele 14.00 – 17.00, în Piața Roman-Vodă

Pentru înscriere și programări, vă rugăm să contactați coordonatorul zonal:
– Zona Iași: Celina Dumitru – 0743/849164
– zona Roman: Mirabela Tamaș – 0768/304444

Urmând cuvintele Sfântului Părinte Papa Francisc, „nu sunt mulţi aceia care luptă pentru viaţă într-o lume în care în fiecare zi se construiesc mai mult arme, în fiecare zi se fac mai multe legi împotriva vieţii, în fiecare zi înaintează cultura rebutului, de a-l rebuta pe cel care nu mai este de folos, pe cel care deranjează. Vă rog, să ne rugăm pentru ca poporul nostru să fie mai conştient de apărarea vieţii în acest moment de distrugere şi de rebutare a umanităţii”, ne unim și noi în rugăciune și vă îndemnăm pe fiecare să ieșiți în stradă, îmbrățișând viața în toate formele ei.

Domnul să ne binecuvânteze și să ne întărească!

Cristina Mare