În data de 6 mai, la Iași, Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” a organizat o cateheză deosebită, cu tema „Credința și fericirea”, pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani. Activitatea s-a desfășurat în parohia „Adormirea Maicii Domnului”, unde părintele vicar Cristian Bîrnat, asistent spiritual al sectorului tineri pentru zona Iași, a pregătit un scurt moment de formare având la bază textul biblic, alături de latura formativă din grupul de Acțiune Catolică din parohie.

Seara a debutat cu prezentarea fragmentului biblic ce ilustrează episodul în care Isus merge pe apă (Mt 14, 22 – 33). Au avut loc interpretări și discuții pe marginea textului iar părintele Cristian a atras atenția celor prezenți asupra bărcii siguranței aparente, care-i ține departe de Cristos, care le ascunde, le combate încrederea că în Dumnezeu pot face orice (asemeni lui Petru).

Tinerii au discutat despre teama de furtună, despre frica de eșec, despre comoditatea și toate lucrurile care nu-i lasă să părăsească barca pentru a-l întâlni pe Cristos. Au primit apoi fiecare câte o bărcuță din hârtie pe care au notat bărcile din care nu pot ieși, așezându-le împreună în jurul lui Cristos și încredințând lui toate nesiguranța lor.

În ultima parte a serii, s-a organizat o activitate practică. Tinerii au fost împărțiți în trei grupe, exprimând ceea ce Isus Cristos i-a învățat prin cuvinte în artă: desen, teatru și muzică. S-au dovedit a fi foarte creativi și talentați, mesajul transmis de fiecare grupă fiind unul cu adevărat profund.

Momentul de marți seara s-a încheiat cu primirea mesajului Sfântului Părinte Papa Francisc pentru Acțiunea Catolică din întreaga lume, transmis tinerilor prezenți la catedrală de către părintele Felix Roca, asistent spiritual general al Acțiunii Catolice din România, recent întors de la Roma, unde a avut loc Adunarea Generală a Acțiunii Catolice.

La activitate au participat, de asemenea, Adriana Ianuș, președintele asociației, Celina Dumitru, vicepreședinte la sectorul tineri și Andreea Gheț, coordonator zonal pentru zona Iași.

Pe tine, tinere, care ai reușit sau nu să iei parte la această activitate, Isus te întreabă: tu ce alegi, apa sau barca?

Mai multe fotografii puteți găsi aici.

Suportul pentru cateheză poate fi descărcat de aici.

just east of Waterloo Bridge
Flattering Plus Size Maxi Dresses

as well as three to five casual pants or jeans
What are the skills needed to be a fashion designer