În parcursul anual al Acţiunii Catolice se inserează şi propunerea Săptămânilor (a păcii, a carităţii, a spiritualităţii şi a Acţiunii Catolice) ca etape în care formarea şi misiunea se împletesc şi se îmbogăţesc reciproc. Cu această ocazie sunt aprofundate unele teme legate de viaţa de credinţă şi viaţa asociativă.

Ucenicul lui Cristos se îngrijeşte de viaţa sa spirituală favorizând dimensiunea interioară a vieţii. Viaţa spirituală este făcută din tăcere, ascultare, rugăciune, sacramente, comuniune, misiune etc.

Săptămâna spiritualităţii are obiectivul de a-i ajuta pe membri să intensifice viaţa spirituală punându-l pe Cristos în centrul vieţii lor. Se desfăşoară, de obicei, în a doua săptămână din Timpul Pascal, anul acesta în perioada 27 aprilie – 4 mai.

Tema pentru Săptămâna spiritualităţii de anul acesta este: „Nu vă îngrijoraţi pentru viaţa voastră” – Mt 6,25. În această săptămână ne propunem să creştem în credinţă meditând asupra grijii pe care Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi. În dificultăţile vieţii încrederea în providenţă este aceea care ne ajută să rămânem statornici.

Un material pentru acest timp se găseşte aici.

Fold the cut edge 1
Matt falsely accuses Jonathan of stealing

Every pair of jeans
Shoes and women are two combinations of style and fashion