Sâmbătă, 25 octombrie 2014, Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași a sărbătorit deschiderea anului asociativ 2014-2015 în cele trei zone: Bacău, Iași și Roman. Tema acestui an este Discipoli-misionari, în orice timp și în orice loc, iar motoul ne face să exclamăm de bucurie „E bine că suntem aici!” (Mc 9,5).

În cele trei zone a fost mare sărbătoare unind în total 720 de copii, tineri și adulți evidențiind astfel caracterul unitar al asociației. În zona Bacău au participat 260 de persoane, în zona Iași au fost 95 de copii și tineri, iar în zona Roman 365 de persoane. Ca sărbătoarea să fie și mai frumoasă, alături de laici s-au alăturat și asistenții spirituali care au făcut ca în mijlocul nostru să fie prezent Isus Cristos.

Președinta Acțiunii Catolice, Adriana Ianuș, împreună cu asistenții spirituali, vicepreședinții zonali, coordonatorii zonali și responsabilii sectoarelor de pe fiecare zonă au reușit să facă din această zi obișnuită, una specială. Asistentul spiritual general, părintele Felix Roca a transmis tuturor membrilor și simpatizanților un mesaj de încurajare. El a reușit să fie prezent la sărbătoare printr-un mesaj video, deoarece se află în pelerinajul Crucii și a Icoanei de la Zilele Mondiale ale Tineretului în România.

Gazdele primitoare care au făcut ca acest eveniment să fie posibil ne-au primit cu brațele deschise în Parohia „Fericitul Ieremia Valahul” din Bacău, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Iași și în Parohia „Fericitul Ieremia Valahul” din Roman.

În fiecare zonă au avut loc întâlniri sectoriale pentru a aprofunda mai bine tema anului asociativ. Cum s-au desfășurat aceste momente de formare vă relatăm mai jos.

Din momentul formativ pregătit de părintele Marius Sabău pentru tinerii din zona Bacău, am învățat că o modalitate de a ne mărturisi credința și mai ales apartenența la Acțiunea Catolică este aceea de a le purta și altora bucuria angajamentului luat. Timpurile și locurile în care trăim nu ne sunt spre pierzanie, iar dacă tot ceea ce trăim în comuniune cu ceilalți îi oferim lui Dumnezeu, acestea sunt spre edificarea fiecăruia dintre noi. În momentul în care întâmpinăm dificultăți trebuie să căutăm soluții, iar când le-am găsit să le punem în practică, să nu ne pierdem speranța și să-l mărturisim pe Dumnezeu.

Apoi au urmat activitățile pe sectoare în care fiecare sector, în urma activității desfășurate a transmis câte un mesaj celorlalte două sectoare.

Andrei Iulia

Pe zona Iași copiii au aprofundat tema și motoul noului an asociativ, cu ajutorul părintelui Claudiu Bulai, ce a prezentat un moment de formare, pe înțelesul acestora. El a prezentat cinci etape pe care să le urmăm atunci când dorim să fim discipoli-misionari, devenind astfel instrumentele lui Isus: a lua initiativă, a te implica, a însoți, a da rod, a sărbători.

În acest mod, misiunea noastră va constitui un stimulent constant pentru a nu ne retrage în cotidian și pentru a continua să creştem. Mai târziu, copiii au avut ocazia să se cunoască mai bine și să colaboreze în grupuri mici, unde au lucrat și s-au jucat împreună.

Asistentul spiritual al sectorului tineri, părintele Cristian Bîrnat i-a ajutat pe tineri să aprofundeze tema și motoul anului asociativ prin aceeași tehnică a celor cinci etape: a lua inițiativă, a se implica, a însoți, a da rod, a sărbători. Modalitatea cea mai simplă prin care putem fi discipoli-misionari este aceea de a împărți bucuria. Aceasta reprezintă semnul că suntem mulțumiți și acceptăm planul misterios de iubire al lui Dumnezeu față de noi, chiar și atunci când el îngăduie să ne aflăm în situații neplăcute, nedorite de calculele și capriciile noastre.

Tinerii au avut mai apoi ocazia să colaboreze în echipe pentru a găsi modalități de a pune în practică cele cinci etape. Ei au răspuns la următoarele întrebări: Cine ia de obicei inițiativă în comunitatea mea? Aștept mereu ca preoții sau alții să facă acest lucru? Cum mă implic eu concret în activitatea parohială? Îmi place acest tip de voluntariat? „Ce bine ne simțim aici! Să facem trei colibe”. Care sunt acele „colibe” din viața mea de tânăr? Ce aș putea îmbunătăți în parohia mea? Cum pot fi „misionar” în parohia mea?

Neculăeș Sabina și Balint Marius

Împărțiți pe sectoare, copiii, tinerii și adulții din zona Roman au participat la sesiunea formativă, unde s-a accentuat rolul semnificativ de a fi discipol-misionar în Biserică și în lume. Aici, fiecare membru, din ceea ce l-a marcat sau sensibilizat la această formare, a scris pe o foaie ce reprezenta un „pas”, un mesaj adresat altei persoane, iar responsabilii sectoriali au prezentat și ei un mesaj pentru celelalte sectoare de activitate.

Erdeș Monica

După aceste întâlniri sectoriale a urmat, la nivelul fiecărei zone, asamblarea simbolului unind din nou cele trei sectoare. Simbolul zilei a constat dintr-un mesaj scris pe un „pas”, pas ce reprezintă urma noastră de discipoli-misionari lăsată în inimile celor din jurul nostru. Mesajele au fost aduse în fața altarului pentru ca ele să ajungă la cei din jur invocând ajutorul lui Dumnezeu.

Familia Acțiunii Catolice știe să-și valorifice talanții, așadar după prânz a urmat un program artistic pregătit de copii, tineri și adulți. Ei au reușit să-i încânte pe cei prezenți prin recitarea unor poezii, prin diferite cântece de voie bună, dans și prin punerea în scenă a diferitelor piese de teatru.

Și cum cele mai frumoase sărbători sunt acelea pe care trăim cu Isus, prin Sfânta Liturghie s-a încheiat această zi de sărbătoare, mulțumindu-i lui Dumnezeu că am fost chemați să aducem rod cu ajutorul ,,apei divine” care este Cristos. Membrii și simpatizanții din zona Roman au ascultat cuvântul de învățătură al părintelui Claudiu Cocuţ care a scos în evidență faptul că Isus este cel care ne-a chemat să ne simțim bine împreună și că acționarul ar trebui să poată exprima această stare de spirit în orice moment.

Mulțumim tuturor celor care au fost prezenți la această sărbătoare, mulțumim parohiilor gazdă, mulțumim tuturor membrilor, simpatizanților și asistenților spirituali ai Acțiunii Catolice pentru că împreună vom reuși în anul acesta asociativ să exclamăm de bucurie „E bine că suntem aici!” (Mc 9,5) ca discipoli-misionari, în orice timp și în orice loc.

Mesajele copiilor, ale tinerilor și a adulților pentru celelalte sectoare:

Zona Bacău

Mesajele copiilor

Pentru tineri: Dragi tineri, să nu uitați că nu demult ați fost și voi copii. Vă rugăm să vă respectați între voi, să vă ajutați și să creșteți în suflet cu Isus. Să iubiți și să fiți fericiți

Pentru adulţi: Noi, cei care astăzi suntem copii, vă transmitem dintr-un suflet micuț, dar sincer, un gând profund: am vrea să descoperim în voi adulți care se respectă, care se iubesc, care nu se judecă și care știu să se bucure de viață cu frumusețile și greutățile ei.

Am vrea să descoperim în voi multă înțelepciune, să ne iubiți și să fiți atenți la educația noastră, precum și la dragostea față de Isus Cristos, pe care trebuie să ne-o însuflețiți.

Fiți modele de credință vie pentru noi!

Mesajele tinerilor

Pentru copii: Sunteți persoanele preferate ale lui Isus. Să nu uitați acest lucru!

Pentru adulți: Nu uitați că ați fost și voi copii și tineri!

Mesajele adulților

Pentru copii: Nu uitați că atunci când râdeți să vă uitați și la cei din jur dacă râd, în caz contrar, să îi faceți să râdă!

Pentru tineri: Micile greșeli ale tinereții să nu fie o scuză în a vă pierde în mediocritate, ci un motiv de a continua să creșteți!

Zona Iași

Mesajele copiilor

Pentru tineri: Dragă tânărule, trăiește fiecare clipă din viață mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru ceea ce ai, ajutându-l pe aproapele tău, îndrumându-l spre o viață mai creștină și fiind un exemplu pentru toți.

Pentru adulţi: Creșteți-vă copii în frica lui Dumnezeu, dând exemplu în fiecare zi de iubire, credință și fidelitate!

Mesajele tinerilor

Pentru copii: Mulțumim dragi copii pentru bucuria pe care ne-o insuflați și pe care o manifestați în Acțiunea Catolică.

Vă suntem recunoscători pentru că ne învățați mereu ce este important în viață: a găsi bucuria în lucrurile mici!

Pentru adulți: Dragi adulți, vă mulțumim pentru că ați ales vocația de a fi părinți și pentru că aveți cel mai greu „job” din lume: normă întreagă, fără pauză și concediu, în care cea mai mare satisfacție este aceea de a vă vedea copii fericiți și realizați.

Mulțumim și tuturor celor care au mai contribuit la formarea noastră: educatori, profesori, formatori și îndrumători spirituali pentru că nu putem crește singuri, ci doar însoțiți de exemplul și ajutorul vostru necondiționat.

Zona Roman

Mesajele copiilor

Pentru tineri: Dragi tineri, copii vă îndeamnă să nu renunțați în fața obstacolelor vieții deoarece adevăratul discipol muncește, luptă și speră până la descoperirea comorii care este Isus.

Pentru adulţi: Dragi adulți, este mai frumos să privești zâmbetul celui care primește decât să te complaci în egoism! Semnat Îngerașii

Mesajele tinerilor

Pentru copii: Dragi copii, ne dorim să rămâneți mereu zglobii și cu zâmbetul pe buze, naivi și sinceri ca întotdeauna. Cu drag, vom încerca să fim lângă voi ca niște frați mai mari. Ai voștri, tineri ai Acțiunii Catolice.

Pentru adulți: Dragi adulți, vă mulțumim pentru sprijinul pe care ni-l oferiți, pentru devotament și implicare. Cu drag, vă dorim sănătate și putere să fiți alături de noi și să ne îndrumați. Cu respect, tinerii Acțiunii Catolice.

Mesajele adulților

Pentru copii: Copii, învățați și faceți primii pași misionari prin ascultare, prin gesturi și fapte bune!

Pentru tineri: Îndrăzniți să luați inițiativă! Experimentați milostivirea infinită a Tatălui! Fiți exemple vii de discipoli misionari în viața cotidiană!

Fotografiile le puteți vizualiza pe pagina de facebook.

That’s just self congratulating
snooki weight loss Red Dresses for American Heart Association

Making its first foray onto CD via England’s Harkit Records
rob kardashian weight lossEyewear That Is Simply Spectacular

and then he totally had sex with your mom while everyone cheered
Teen Marketing And Body Image

including a gala fashion show at the Altes Stadtschloss
collar black jacket fits and flatters for fall