În perioada 10 – 12 octombrie 2014, președinții parohiali din Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” au participat la cursul de formare care s-a desfășurat la Traian, la centrul Gaudium et spes. Cursul a purtat cu sine motto-ul noului an asociativ: „E bine că suntem aici!” (Mc 9,5).

Activitatea a debutat cu participarea la sfânta Liturghie a tuturor celor prezenți la Traian, urmând apoi programul de cunoaștere a celor cu care, timp de un an, împărtășesc aceeași misiune. Ziua de sâmbătă a fost o zi bogată în cunoștințe și roade. S-au avut în vedere aspecte precum misiunea de președinte parohial și ce presupune ea, obstacolele în coordonarea unui grup parohial și soluții pentru depășirea acestora, importanța adeziunii la Acțiunea Catolică, iar împărtășirea experienței celor care nu sunt la primul mandat cu siguranță că a fost de mare ajutor proaspeților președinți.

Părintele Alois Moraru, asistent spiritual pentru sectorul adulți (zona Roman) le-a vorbit celor prezenți despre imaginea președintelui în grupul pe care-l coordonează și despre exemplul pe care el îl dă în biserică, comparându-l cu o locomotivă care dă ritmul desfășurării activității parohiale și nu numai. Și așa cum cei care au ales președintele au văzut în el o comoară, și președintele, a rândul lui, să-i considere pe ceilalți adevărați oameni de valoare.

Nici implicarea personală nu a fost dată la o parte, părintele Felix Roca, asistent spiritual general al Acțiunii Catolice din România, vorbindu-le celor prezenți despre motivele pentru care „e bine că suntem aici!” (Mc 9,5). La momentul de formare pregătit de părintele Felix, președinții au înțeles că timpul este superior spațiului și că lucrurile importante ale vieții nu se obțin aici și acum, că imprevizibilul cere răbdare și că unitatea are nevoie, înainte de toate, de liniște cu sieși. A fi discipol misionar în orice timp și în orice loc (așa cum spunea Papa Francisc) înseamnă că nu poți vedea cât întuneric te înconjoară până nu aprinzi o lumânare dar că trebuie să ai încredere că întunericul nu poate stinge lumânarea.

Rugăciunea nu a lipsit zilei de sâmbătă, președinții parohiali participând seara la sfânta Liturghie și la un moment de adorație euharistică în capela centrului din Traian, urmând apoi un scurt program de recreere în etape care i-au învățat pe participanți despre lucrul în echipă și susținere, despre corectitudine și încredere în sine și în ceilalți.

După participarea la sfânta Liturghie alături de comunitatea din Traian, ziua de duminică a fost dedicată împărtășirii și familiarizării cu detaliile privind noul an asociativ, a cărui lansare va avea loc în data de 25 octombrie. Evenimentul se va desfășura concomitent în fiecare din cele trei zone și sunt invitați să participe toți membrii Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași.

DSC_9563

Cu încredere în suflet că va fi un an nou asociativ bogat în activități și de mare ajutor pentru toți cei care se vor implica, mulțumim tuturor participanților la cursul de formare și le urăm cale îmbelșugată de roade cerești în misiunea primită!

Fotografii puteți vedea pe Facebook sau Youtube.

She’s had problems with people in the past
miranda lambert weight loss How to choose a right women handbag for your girlfriend

high 10 from the internet at wholesale prices bikini suppliers
rob kardashian weight lossIntro to Fashion Design Seminar

to whomever said
How to Convert Pantone TPX

but she not
Ideas for Laying Out Ceramic Tile Designs