Duminică, 7 decembrie 2014, copii, tineri și adulți din 46 de parohii din Dieceza de Iași au depus sau au reînnoit adeziunea la Acțiunea Catolică.

A fost o zi cu adevărat deosebită pentru toți cei care, în fața lui Dumnezeu și a comunităților din care fac parte și-au luat angajamentul de a fi mesageri ai lui Cristos în toate activitățile pe care le desfășoară la biserică, acasă, la școală, la serviciu și oriunde merg. Împreună cu asistentul spiritual parohial, aproape 1900 de membri și simpatizanți din toată dieceza, au răspuns afirmativ chemării lui Dumnezeu la apostolatul laic și au pășit cu încredere spre altar unde au primit cu demnitate însemnele asociației: cravata și insigna.

Tuturor membrilor, copii, tineri și adulți, le dorim misiune frumoasă în asociația noastră și roade bogate în viața pentru Cristos! E bine că sunteți aici!

Mai jos puteți citi mai multe detalii de la sărbătoarea Adeziunii în parohii:

Bacău „Fericitul Ieremia”

„E bine că suntem aici!” Sub această deviză a împlinirii sufleteşti de a te afla în casa Tatălui, uniţi în dragoste şi fraternitate, mai multe familii, părinţii şi copiii lor, din Parohia „Fericitul Ieremia” din Bacău, au depus adeziunea ca membri simpatizanţi la Acţiunea Catolică, duminică, 7 decembrie 2014, în cadrul sfintei Liturghii a copiilor de la ora 12.00. Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele Marcelin Blaj, asistent spiritual al Acţiunii Catolice din această parohie, care, ca mesager al Domnului, uneşte, călăuzeşte, acţionează şi dăruieşte lumină, pace şi suport uman şi divin, urmat de aceşti membri simpatizanţi ai Acţiunii Catolice. Dumnezeu să ne lumineze paşii, gândurile şi acţiunile!

Un buchet de copii minunaţi au reuşit să ţină aprinsă flacăra grupului Acţiunii Catolice din comunitatea „Fericitul Ieremia”, care odinioară a fost un stindard măreţ, prin zecile de tineri şi copii care acţionau cu multă dăruire în slujirea Domnului şi a fraţilor lor. Nu mai departe de vacanţa mare a anului 2014, acest grupuleţ firav de copii a avut curajul să păşească curajos spre cei mari, provocându-i să îşi plece inimile spre o lume a credinţei în acţiune, o lume a lui Dumnezeu. Aceşti copii au plecat pentru trei zile într-un campus formativ-recreativ la Poiana Micului în judeţul Suceava şi i-au invitat şi pe părinţii lor să-i însoţească. Entuziasmul şi bucuria copiilor, cu care aceştia s-au înarmat atunci când au plecat de acasă, i-au cucerit pe părinţii prezenţi, care într-o seară de poveste, în jurul focului de tabără, ce ilustra focul sufletesc al copiilor, au cerut asemeni unor copii să intre şi ei în grupuleţul fascinant al Acţiunii Catolice. La început au fost câţiva! Dar, prin viaţa lor de credinţă şi prin exemplul activ şi viu, i-au cucerit şi pe alţii mulţi, care s-au lăsat purtaţi de Duhul Sfânt şi au depus adeziunea la Acţiunea Catolică! O Acţiune Catolică pe care noi o considerăm un dar divin pentru comunitatea noastră şi pentru familiile noastre şi pentru că e un dar noi îi spunem Acţiunea Catolică a Familiilor din Parohia „Fericitul Ieremia” Bacău, o familie deschisă tuturor inimilor minunate.

Familia Prisecaru

Gioseni

Şi în Parohia „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din la Gioseni mai mulţi copii, tineri şi adulţi au depus adeziunea în Acţiunea Catolică, în cadrul Liturghiei celebrate de pr. Mihai Simon, parohul comunităţii, duminică, 7 decembrie 2014. La sfârşitul celebrării, a fost prezent şi părintele vicar Sergiu-Felician Hârja.

Iaşi „Adormirea Maicii Domnului”

„În virtutea Botezului, credincioşii laici sunt protagonişti în vestirea Evangheliei şi promovarea umană”. Protagonismul laicilor este „un element fundamental care face parte din învăţăturile Conciliului Vatican II”. Odată devenit mădular al Bisericii, fiecare creştin „este în mod nedespărţit discipol şi misionar. Trebuie să pornim din nou de la această rădăcină comună pentru noi toţi, fii ai maicii Biserici”, afirmă papa Francisc (cf. Evangelii gaudium 120).

Urmând această linie eclezială, un grup de tineri dornici de implicare în viaţa concretă a Bisericii locale s-au înscris duminică, 7 decembrie 2014, în asociaţia Acţiunea Catolică, din cadrul Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Iaşi.

Evenimentul adeziunii a avut loc în timpul sfintei Liturghii celebrate de PS Petru Gherghel, păstorul Diecezei de Iaşi. Implorând binecuvântarea lui Dumnezeu pentru a putea respecta angajamentele luate, tinerii s-au rugat: „Duhule Sfânt, care mi-ai oferit atâtea daruri, ajută-mă să îmi păstrez mereu dorinţa de a ieşi din anonimat, de a mă implica în viaţa comunităţii şi de a fi un mărturisitor al prezenţei tale în lume”.

„Voi aveţi un rol deosebit, exact cum ar fi drojdia în pâine”, a spus părintele Iosif Dorcu, paroh şi decan, în cuvântul de învăţătură. Adresându-se în mod direct tinerilor, părintele predicator a mai folosit două imagini: s-ar putea să fie frumoasă şi o pajişte verde, dar dacă acolo sunt şi nişte flori, este şi mai frumos. Voi aţi putea fi acele flori care să înfrumuseţeze „pajiştea” lumii de astăzi. Într-o mulţime de copaci, când mergi mult şi eşti obosit, la un moment dat îţi apare în faţă un măr cu fructe. Îmi doresc să fiţi acel măr cu fructe din care colegii voştri să se poată înfrupta şi să găsească prin voi frumuseţea, dinamismul, acţiunea, dar şi speranţa în Dumnezeu”, a concluzionat părintele.

Momentul adeziunii a fost pregătit printr-o zi de reculegere în casa Surorilor Providenţei, din Iaşi. Îndrumaţi de asistentul spiritual, pr. Cristian Bîrnat, candidaţii au avut aici ocazia de a reflecta asupra motivaţiei care îi animă pentru a se implica consecvent şi creativ în activităţile Bisericii şi de a înfrunta eventualele obstacole ivite în cale. Fiecare trebuie să fie conştient de faptul că lucrează la un proiect măreţ: colaborează cu harul lui Dumnezeu şi fructifică talanţii primiţi.

Călăuzeşte, Doamne, gândurile şi faptele noastre pentru ca tot ceea ce facem în tine să înceapă şi tot în tine să se sfârşească!

Tinerii din Acţiunea Catolică Iaşi-Centru

Moineşti

Duminică, 7 decembrie 2014, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 10.30 în comunitatea din Moineşti, a avut loc adeziunea la Acţiunea Catolică. Încurajaţi de părintele paroh Ludovic Butnăraşu şi îndrumaţi îndeaproape de părintele vicar Anton-Valentin David, 43 de persoane, adulţi, tineri şi copii, au păşit în procesiune spre altar pentru depunerea adeziunii la Acţiunea Catolică.

Ceremonia s-a desfăşurat într-un cadru festiv în timpul sfintei Liturghii, unde cei prezenţi şi-au declarat, în faţa întregii comunităţi, disponibilitatea de a fi apostoli şi mărturisitori ai credinţei în Cristos, în spirit de caritate şi comuniune. La sfârşitul celebrării, părintele paroh ne-a felicitat pe toţi, asigurându-ne de sprijinul şi îndrumarea sa în toate demersurile şi activităţile.

După poza de grup, această zi deosebită s-a încheiat cu o mică agapă la subsolul bisericii, unde, la un pahar de suc şi o prăjitură, oferite cu generozitate de preoţii noştri, am făcut primii paşi spre cunoaştere şi prietenie, schimbând câteva idei privitoare la acţiunile noastre viitoare. De asemenea, tot astăzi, în filiala parohială Pietrosu – Moineşti, au depus pentru prima dată adeziunea la Acţiunea Catolică 12 tineri şi copii, entuziasmaţi şi dornici de a face parte din marea familie a Acţiunii şi de a fi martori fideli Iubirii lui Cristos.

Suntem încredinţaţi că şi în celelalte parohii lucrurile au decurs bine.

Dumnezeu să ne binecuvânteze şi să ne dea noi puteri în încercările de fiecare zi, iar Maica Domnului, sfântul Iosif şi sfântul papă Ioan Paul al II-lea să ne călăuzească paşii în noul drum din noul an asociativ al Acţiunii Catolice!

Iuliana Dogariu

Roman „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”

Acţiunea Catolică „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Roman a deschis braţele noilor membri.

Zilele 6 şi 7 decembrie 2014 au avut o semnificaţie deosebită pentru întreaga comunitate de credincioşi din Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Roman. În mod special pentru membrii noi, tineri şi adulţi, care şi-au depus adeziunea la tot ceea ce Acţiunea Catolică reprezintă. Sunt patru ramuri distincte pentru care fiecare membru îşi poate aduce contribuţia, energia şi disponibilitatea: latura liturgică, formativă, caritativă şi cultural-recreativă.

Sâmbătă, 6 decembrie 2014, a marcat o zi dedicată pentru pregătirea sufletească a tuturor membrilor ACT Roman în mănăstirea „Slujitoarele Duhului Sfânt” împreună cu părintele Alin Toma, iar pentru pregătirea membrilor ACA la Centrul de Zi al Congregaţiei „Don Calabria” din Roman, împreună cu pr. Pavel Chelaru.

Duminică, 7 decembrie 2014, la Liturghia de la ora 11, toţi membrii AC, tineri şi adulţi, proaspăt veniţi sau cu mai mulţi ani vechime, au depus adeziunea lor pentru un an de zile în faţa părintelui paroh. Corul bisericii, acompaniat de Emilia Giurgi, a creat o atmosferă de sărbătoare şi evlavie. Celebrările s-au încheiat cu o masă festivă pregătită de familia numeroasă a AC.

Andreea Bărdiţă

Traian

Zilele de sâmbătă şi duminică, 6 şi 7 decembrie 2014, au fost foarte importante pentru noi, tinerii din Traian.

Sâmbătă după-amiază ne-am pregătit sufleteşte pentru depunerea adeziunii pentru prima dată la Acţiunea Catolică. Împreună am vizionat un film cu mesaj puternic: doar dacă faci ceva cu plăcere o să reuşeşti în viaţă, fiecare are un talent al lui şi nu trebuie să îl neglijeze. De asemenea, părintele paroh a avut grijă să ne vorbească despre frumoasa misiune a Acţiunii şi să ne explice la ce ne angajăm. Astfel am avut ocazia să realizăm şi să ne gândim mai bine la ce drum lung, dar frumos pornim.

Acţiunea Catolică ne oferă ocazia de a ieşi din anonimat, de a ne detaşa de restul tinerilor ce se zbat în indiferenţă. Ne îndeamnă la a ne implica activ în viaţa Bisericii şi comunităţii noastre şi de a creşte frumos sub paza ei. Suntem invitaţi la descoperirea propriei persoane, la descoperirea frumuseţii interioare şi a lucrurilor minunate de care suntem capabili. Ni s-a oferit ca scop atingerea fericirii adevărate, ca răspuns la chemarea lui Dumnezeu.

Duminică, la Liturghia de la 11, am acceptat provocarea de a ne alătura acestei numeroase familii. Cu mari emoţii am depus jurămintele, ca la orice alt moment semnificativ din viaţă, în faţa întregii comunităţi, alături de noi fiind chiar preşedinta la nivel diecezan, Adriana Ianuş.

Am promis să mărturisim cu mult curaj credinţa catolică şi să fim mândri de ea, să ne angajăm la formarea noastră spirituală după bunul plac al lui Dumnezeu, sub călăuzirea papei, a episcopilor şi preoţilor. Aşa cum spune tema anului asociativ 2014-2015, ,,Discipoli misionari în orice timp şi în orice loc”, prin aceste promisiuni am arătat şi că suntem gata să fim un exemplu pozitiv pentru cei din jur, oriunde ne-am afla, să ne oferim ajutorul şi sprijinul, atât cât ne stă în putere. De asemenea, suntem pregătiţi de a-i considera pe toţi ceilalţi membri ai Acţiunii Catolice fraţii noştri şi să trăim în comuniune cu ei.

Ne bucurăm enorm că am făcut împreună acest pas important din viaţa noastră. Sperăm că o rămânem mereu acelaşi grup unit şi plin de entuziasm, iar astfel să avem puterea să depăşim toate problemele ce ne vor apărea în cale de-a lungul timpului.

Bianca Dorcu

Tuta

„Promiteţi să vă angajaţi aici în faţa lui Cristos… la formarea voastră creştină şi să trăiţi o viaţă cu totul conformă cu legea lui Dumnezeu şi a Bisericii?”
„Promit!”
„Aşa să vă ajute Dumnezeu căruia să-i fie slavă şi cinste în vecii vecilor. Amin”.

După câteva luni de pregătire, cateheze şi rugăciuni, a venit şi 7 decembrie 2014, ziua când am depus adeziunea la Acţiunea Catolică. Au fost momente de bucurie, emoţie şi trăire intensă spirituală. A fost o zi frumoasă ce ne angajează pentru noi, pentru grupul nostru, pentru comunitatea noastră, pentru întreaga Biserică. Am depus adeziunea (chiar dacă deocamdată ca simpatizanţi) 107 copii şi 53 de tineri. Copiii au depus adeziunea la sfânta Liturghie de dimineaţă, la ora 8.00, iar noi, tinerii, la sfânta Liturghie de la ora 10.30.

Mulţumim preoţilor din parohia noastră, pr. paroh Francisc Vernică şi pr. vicar Adrian Bulai, care au fost alături de noi în toate aceste momente frumoase şi de angajare. Mulţumim într-un mod deosebit părintelui Felix Roca, asistent spiritual al Acţiunii Catolice la nivel de dieceză, care ne-a făcut bucuria de a fi alături de noi în această zi pentru a ne încuraja în drumul nostru. Dumnezeu să-l ajute în munca sa alături de toţi cei înscrişi în Acţiunea Catolică din dieceza noastră.

Sperăm ca angajarea de astăzi să fie începutul unui drum frumos!

Ana Maria Palău

the Speedy 30 is an ideal daily carrier
miranda lambert weight loss Old Fashion Recipe for Double Pistachio Cake

Reserved the flagship brand this brand consists of four lines called
quick weight lossMaking Hemp Jewelry Is Fun and Easy
The Responsibilities of a Fashion Event Planner
cartola fc If you lie on your back

How to Apply Barbie Doll Makeup
cartola fc choose one that is made of heavy and durable material

have Louis Vuitton Speedy Bags
transformice I found the use of bright and non traditional colours like Blue

What Clothes Suit My Shape of Slim Hips
ebay kleinanzeigen we’re happy to

Paradise for the fashion enthusiasts
free porn sites Cut it out

How to Make a Yoga Skirt
anime porn Or oncoming traffic

Did I just buy a pair of Louboutins for
black porn teenagers inside asia

Japanese People and The Fashion of the Future
miranda lambert weight loss This is a biggie

What is a Fashion Croquis
We all shop at Suit Supply now

Along with the first prize title
Running on New Balance 991 Shoes