SĂ CITIM BIBLIA!

În aceste momente, în care ni se cere să stăm mai mult acasă, dorim să dăm un impuls membrilor Acțiunii Catolice și tuturor celorlalți pentru a redescoperi Biblia, a redescoperi modul cum iubește Dumnezeu de-a lungul istoriei și să refacem această legătură cu un mesaj care dă viață. Cunoaștem importanța ei, auzim des la sfânta Liturghie despre mesajul pe care îl conține, dar poate ne lipsește gestul de a o deschide mai des acasă și de a avea ca punct de referință mesajul ei pentru viața noastră.

Astfel, timp de trei săptămâni vom trece prin cele trei virtuți: credința, speranța și iubirea, având pentru fiecare zi o temă și o provocare la care vom putea medita și vom putea împărtăși experiența noastră cu ceilalți, cu ajutorul rețelelor de socializare. De aceea, vă propunem ca în fiecare zi, pe parcursul acestor trei săptămâni să identificăm un fragment din Sfânta Scriptură în conformitate cu tema zilei și să îndeplinim o provocare pe care să o postăm pe Facebook.

Așadar, pentru prima săptămână tema este iubirea, urmată în fiecare zi de câte un hashtag (#) care să ne ajute să aprofundăm această temă și o provocare prin care să punem în practică ceea ce am învățat. În a doua săptămână vom medita la tema credinței, bazându-ne pe același format: hashtag-ul zilei, citat din Biblie și provocare. În ultima săptămână, ne vom axa pe conceptul de speranță.

Mai multe informații găsiți aici.

Echipa sectorului tineri