Sâmbătă, 18 februarie, animatorii sectorului copii s-au întâlnit la ziua de formare „Descoperă și împărtășește comoara din tine!” la Roman și Bacău. Ziua a stat la umbra moto-ului „Vei merge la toți cei la care te voi trimite!” (Ier 1,7). La activitate au participat aproximativ 100 de animatori din toate parohiile în care sectorul copii este prezent.

Programul a început de dimineață, cu jocuri de încălzire și energizare. A urmat apoi un scurt moment formativ, susținut la Roman de părintele Virgil Demșa, asistent spiritual la sectorul copii – zona Roman, și la Bacău de părintele Felix Roca, asistent spiritual general. Ei le-au vorbit tinerilor despre adevăratele comori și în mod deosebit au subliniat sensibilitatea față de cei din jur, dincolo de formalisme, de ceea ce trebuie sau nu trebuie făcut. Pentru a fi un tânăr și mai apoi un animator model, fiecare dintre noi trebuie să-și ridice privirea, să îndrăznească și astfel să coloreze lumea.

După momentul formativ, animatorii au discutat în grupuri mici despre misiunea lor, despre responsabilitățile și experiența din propriile parohii.

În a doua parte a dimineții, participanții au avut mai multe de învățat despre comoara care se găsește chiar în viața lor, într-un cufăr plin de idei și inițiative frumoase. În cadrul acestor două ateliere, ei au putut să fie mai conștienți de faptul că în inima lor, dacă privesc adânc, găsesc răspunsurile pentru fiecare întrebare care poate părea dificilă. Împreună au învățat că a munci în echipă înseamnă mai mult decât a ajunge la destinație, înseamnă a avea grijă atât de cel din față, cât și de cel din spate, a avea răbdare și a pune preț pe valorile celuilalt.

După-amiază, după cele câteva activități interactive, animatorii au discutat împreună cu echipa diecezană a sectorului copii despre Sărbătoarea Jocului care se apropie, o sărbătoare dedicată copiilor unde fiecare animator este încurajat să participe cu idei, jocuri, sau alte propuneri pentru cei mici. Ziua s-a încheiat cu rugăciunea Căii Crucii scrisă de Antonietta Meo, o fetiță care și-a dedicat scurta ei viață lui Isus.

Ziua de formare pentru animatori a fost o activitate energică și plină de momente frumoase atât pentru participanți, cât și pentru echipa care a organizat și coordonat această zi. Cu siguranță, fiecare dintre participanți s-a întors acasă cu un avânt nou, cu idei proaspete și mult entuziasm în munca cu cei mici. Cu drag, ne vom reîntâlni la Sărbătoarea jocului, în luna aprilie a acestui an.